Proef het landleven: Calvados, Kersen en Camembert


In mei bloeien de appelbomen, waar volop cider en calvados van wordt gestookt, eind juni de kersen in de tuin en in september bramen in overvloed langs de vele landweggetjes. Het dorp Camembert ligt vlakbij in een schitterend wandelgebied. In de nabij gelegen restaurants zijn de lokale producten te proeven in allerlei verschillende streekgerechten, zoals salade du chèvre chaud en pommes au Calvados.

Omgeving: lieflijk en landelijk

‘s Morgens kun je bij de bakker om de hoek verse croissants halen en zaterdag is er markt op het dorpsplein met vers fruit en groenten.

Het is mooi wandelen en fietsen in de omgeving; langs het huis loopt een Grand Randonnée wandel/fietsroute. In het huis zijn (detail)kaarten en wandelboekjes aanwezig.

Uitstapjes: Brocantes, tuinen en mooie steden

Er zijn verschillende kastelen met tuinen in de omgeving, vaak te bezichtigen en volop antiek/brocante winkels en -markten.

Parijs ligt op 1,5 uur afstand (evt met de trein), Rouen en Caen op één uur. Rouen is een mooie stad met veel authentieke vakwerkhuizen. Caen is bekend vanwege het oorlogsmuseum en de nabijheid van de landingsstranden.

Zee en strand liggen ongeveer op 45 min rijden. In het huis ligt een map met informatie over dierentuinen en zwembaden.